Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@12:24:39 GMT

چرا ترامپ از ایران خوشش نمی‌آید؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۷۰۴۳۲

تحلیلگر آمریکایی معتقد است، تصور "کاریکاتوری" و نادرست از ایران بعنوان "کانون تروریسم جهانی"، نه تنها اشتباه آمیز، بلکه خطرناک است؛ زیرا می تواند به بروز یک جنگ جدید در خاور میانه منجر شود. آفتاب‌‌نیوز : به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه آمریکایی "پروجکت سیندیکیِت"، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و مشاوران وی به موضع عربستان مبنی بر اتهام ایران به حمایت از اعمال تروریستی در خاور میانه پیوستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال کنگره آمریکا دوباره بسته جدید تحریم ها علیه تهران را تصویب کرد.
به عقیده "جفری ساکس" تحلیلگر آمریکایی، تصور "کاریکاتوری" مانند از ایران بعنوان کانون تروریسم جهانی نه تنها اشتباه آمیز، بلکه خطرناک هم می باشد زیرا می تواند به بروز یک جنگ جدید در خاور میانه منجر شود.
این کارشناس می افزاید: مثل اینکه برخی سران گرم در آمریکا با وجود اینکه ایران در یک ردیف با ایالات متحده برضد داعش مبارزه می کند همین هدف را دنبال می کنند. یک حقیقت دیگر نیز وجود دارد: ایران بر خلاف بسیاری از حریفان خود در منطقه، یگانه کشور دارای دموکراسی حقیقی عامل است. جالب اینجا است که توسعه کمپین حملات لفظی ضد ایرانی در آمریکا و عربستان دو روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران شروع شد. در این انتخابات نیروهای میانه رو به ریاست حسن روحانی رییس جمهور کنونی پیروز شدند.
به عقیده ساکس، هیچ بعید نیست که سیاست ترامپ در حمایت از حملات عربستان به ایران، تنها یکی از پروژه های بازرگانی ترامپ به شمار می آید. وی هنگامی که عربستان تصمیم گرفت 110 میلیارد دلار سلاح آمریکایی را خریداری کند به وجد آمده و هدف این معامله را تامین محل های جدید کار برای آمریکایی ها نامید. گویی یگانه کار سودآور برای آمریکایی ها همراه با جنگ افروزی است.
ناگفته نماند که متهم سازی ایران بوسیله دولت ترامپ تا اندازه ای ادامه دهنده خط مشی کلی آمریکا است. سیاست واشنگتن آکنده از جنگ های بی معنا و فاجعه بار در خارج است. این جنگ ها هیچ هدف های واقعی را دنبال نکرده و تنها برای رسیدن به خواست ها و تصورات اشتباهی تبلیغات رسمی خدمت می کند. کشاندن پای ایالات متحده به ویتنام، افغانستان، عراق، سوریه، لیبی و یمن برای انجام جنگ های پرخرج و شرکت در بسیاری دیگر اختلاف ها هیچ توضیح منطقی ندارد.
خصومت آمریکا نسبت به ایران در 1979 (1358) پس از انقلاب اسلامی در ایران شروع شد و تصرف سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری 444 دیپلمات آمریکایی توسط دانشجویان رادیکال ایرانی به نقطه اوج آن تبدیل شد. این شوک تا به حال هم در آمریکا سپری نشده است.
به نوشته این منبع، برای اکثر آمریکایی ها انقلاب اسلامی و بحران مربوط به گروگانگیری حوادث کاملا غیر مترقبه بوده و فقط اندک کسانی می دانستند که انقلاب اسلامی 25 سال پس از توطئه سیای آمریکا و سرویس ویژه انگلیس "ام آی 6" در سال 1953 (1332) صورت پذیرفت و هدف آن کودتا، حفظ کنترل انگلیسی - آمریکایی نفت ایران بود که زیر خطر ملی شدن از طرف دولت منتخب قانونی ایران قرار گرفته بود. آمریکا دولت قانونی دموکراتیک را سرنگون کرد و یک رژیم پلیسی زیر سلطه شاه را روی کار آورد.
ساکس می‌نویسد: آمریکا در جنگ ایران و عراق از بغداد حمایت کرد و پس از پایان این جنگ در 1988 (1367) تحریمات ضد ایرانی را لغو نکرد که با بحال هم به قوه خود باقی است. آمریکا از 1953 (1332) برضد حکومت و پیشرفت مستقل اقتصاد ایران دست به اقدام می زند و با اعمال محرمانه از حکومت خودکامه ایران در دوره 1953-1979 (1332 تا 1357) حمایت کرده و به دشمنان ایران کمک های نظامی واگزار کرده و علیه نظام اسلامی تحریمات وضع کرده و در طول چندین دهه حفظ می کند. در دوره اخیر حمایت ایران از حماس و حزب الله و برنامه هسته ای وارد لیست اتهامات شده و ترامپ آماده است در پی نارضایتی از برنامه هسته ای ایران برجام را لغو کرده و بدین ترتیب می خواهد امکان تازه ظاهر شده برقراری روابط عادی میان دو کشور را از بین ببرد.
ساکس در پایان می نوسد: بریتانیا، فرانسه، آمریکا و روسیه در طول قرن گذشته (میلادی) به زحمت توانستند در خاور میانه با توسل به زور به مقاصد خود برسند. آنها با تلفات جانی و پولی و معنوی که آنجا متحمل شدند به چیزی نرسیدند. به نظر می رسد که شوروی سابق در این منطقه در افغانستان ضربه مهلکی خورده که هنوز هم از آن علاج نشده است. ما حالا مانند هیچ وقت دیگر به چنان دیپلماسی درازمدتی احتیاج داریم که متکی بر مصالحه باشد نه بر دور جدید متهم سازی و مسابقه تسلیحاتی، زیرا در غیر این صورت حوادث ممکن است به سهولت به فاجعه منجر شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۰۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از مردم غزه، «کریس کار»، دادستان کل جورجیا در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از سرکوب دانشجویان معترض توسط نیروهای پلیس حمایت کرده است.

دادستان کل جورجیا در بیانیه خود در مورد اعتراضات گفت: «ما با افتخار در کنار هر دانشگاهی که برای محافظت از سلامت و ایمنی دانشجویان جورجیا اقدامات لازم را انجام دهد، خواهیم ایستاد.»

همچنین براساس گزارش منابع آمریکایی، رئیس بخش فلسفه دانشگاه اموری آمریکا در پی حمله پلیس این کشور به تحصن دانشجویان این دانشگاه در حمایت از غزه بازداشت شده است.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین و با هدف توقف جنگ در غزه با واکنش و سرکوب شدید نیروهای پلیس آمریکا روبرو شده است. در همین ارتباط نیز، سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای به سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از ملت فلسطین واکنش نشان داد.

سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکایی اعلام کرد: این اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان مواجه شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: در حالی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است.

سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد: از دانشگاه‌های آمریکایی می‌خواهیم که از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن حمایت کنند.

گفتنی است با تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه و حمایت‌های بی‌جانبه ایالات متحده از این جنایت‌ها دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا به اعتراضات گسترده، اعتصاب و بست‌نشینی در داخل محوطه این دانشگاه‌ها دست زده‌اند.

این دانشجویان خواستار توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی و همچنین قطع ارتباط دانشگاه‌های آمریکا با رژیم صهیونیستی هستند.

با وجود اینکه این اعتراضات در داخل دانشگاه‌های آمریکا و به صورت مسالمت‌آمیز در حال برگزاری است پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا با ورود به این دانشگاه‌ها به سرکوب شدید و بازداشت دانشجویان آمریکایی اقدام کرده‌اند.

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که در این موج از سرکوب‌ها ۹۳ دانشجوی معترض در دانشگاه کالیفورنیا و ۳۴ دانشجوی معترض در دانشگاه تگزاس از سوی پلیس آمریکا به شدیدترین شکل سرکوب و بازداشت شده‌اند.

کد خبر 6088829

دیگر خبرها

  • ریشه حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه
  • تجمع دانشگاه‌های ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی
  • آمریکای شعله‌ور!
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • گفت و شنود/ آب شد!
  • ادامه تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه
  • دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • اعتراضات دانشجویان آمریکایی با سرکوب همراه بود