Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@09:51:32 GMT

استراتژی خاور میانه ای ترامپ شکست خورد

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۴۶۰۸۸

استراتژی خاور میانه ای ترامپ شکست خورد


پرداخت پول به فلسطینی‌ها برای تشکیل یک اتحاد عربی-اسرائیلی علیه ایران ، فاجعه ای برای آمریکا و متحدان عرب آن است.

اوایل این ماه ، جارد کوشنر، مشاور رئیس‌جمهور آمریکا، سفر دیپلماتیک ویژه ای را در خاور میانه آغاز کرد تا طرح صلح خود برای فلسطین را ارائه کند.

درست یک هفته بعد از شرکت در کنفرانس "ضد ایرانی" در ورشو در اوایل این ماه ، جارد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ، در یک سفر دیپلماتیک ویژه در خاور میانه به جمع آوری پول و ارائه طرح صلح برای حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جای تعجب نیست که او در سفر خود به منطقه، نماینده ویژه آمریکا برایان هوک را به همراه آورده‌است.

نشست ورشو و سفر خاور میانه ای جارد کوشنر منعکس کننده چیزی است که به نظر می‌رسد یک رکن کلیدی سیاست خارجی دولت ترامپ است که در آن، "معامله قرن" مورد انتظار را به شکل‌گیری اتحاد عربی-اسرائیلی بر علیه ایران پیوند می زند.

انتظارات در کاخ سفید حاکی از آن است که اعراب معامله با کوشنر که همان عادی‌سازی روابط با اسرائیلی‌ها و همکاری با آن‌ها برای جلوگیری از نفوذ ایران است را امضا خواهند کرد.

هر چند بسیاری از ناظران کنفرانس ورشو را به عنوان یک شکست تلقی کردند، از آنجا که متحدین اروپایی را برای سیاست های ضد ایران توسط دولت آمریکا کاملا متقاعد نکرده ، اما دولت ترامپ آن را به عنوان یک موفقیت تلقی کرد از این رو که توانست بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و نمایندگان چندین کشور عرب را گرد یک میز جمع کند.

با این حال، این راهبرد سیاست خارجی کوته بینانه برای خاور میانه واقعیت‌های میدانی مهم را نادیده می‌گیرد و بنابراین محکوم به شکست است.

ترامپ پس از ورود به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ ، تلاش کرده سیاست‌هایی را که سلفش اوباما در قبال ایران انجام داده بود، به طور سیستماتیک از بین ببرد.

رئیس جمهور سابق باراک اوباما معتقد بود که ایالات متحده نباید در حمایت از متحدان عربش به مقابله با ایران بپردازد و سعی کند به دنبال جذب تهران به سمت آمریکا باشد.

حکومت اوباما از طریق تحریم‌های بین‌المللی فشار را بر ایران افزایش داد و در عین حال خواستار گفتگو با این کشور شد.

بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ ، ایالات ‌متحده و ایران به طور ضمنی برای مبارزه با تهدید مشترکشان یعنی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) با پشتیبانی دولت‌های عراق و لبنان و با اجتناب از رویارویی مستقیم در سوریه همکاری کردند.

همکاری و تعامل با ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که آشکارا اسرائیل و عربستان را خشمگین کرد به اوج خود رسید.

پس از این که ترامپ قدرت را بدست گرفت، از برجام خارج شد و تحریم‌های سخت گیرانه ای را بر ایران اعمال کرد و به دنبال فشار آوردن به تهران برای کسب امتیازاتی در موضوعاتی از قبیل برنامه موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های منطقه‌ایش است.

اما تا کنون، تشدید این فشارها ، ایران را به تخاصم بیشتر کشانده است.

ایران بارها اعلام کرده‌است که حاضر نیست تحت شرایط فعلی مذاکره کند.

با وجود تهدیدات ترامپ علیه ایران، قوانین مربوط به دوران اوباما در پرهیز از رویارویی مستقیم با نیروهای ایرانی و همپیمانانش در عراق، سوریه و لبنان، همچنان رعایت شده است.

فعالیت ایران ممکن است نه تنها متحدان آمریکا در منطقه را تضعیف کند بلکه تلاش‌های ایالات ‌متحده برای پیشبرد مذاکرات فلسطینیان و اسرائیل را نیز خنثی کند.

بنابراین ترامپ به عادی‌ سازی روابط اعراب و اسرائیل و بازدارندگی ایران از دخالت در معامله فلسطین و اسرائیل می‌پردازد که کنترل اسرائیل بر قلمروهای فلسطینی را تضمین کرده و عواقب فاجعه باری برای فلسطینی‌ها به همراه دارد.

رسیدگی به حقوق فلسطینی‌ها برای اتحاد اعراب و اسرائیل ، احتمالا برای رهبران عرب در این مسیر مشکل‌ساز خواهد بود.

در این وضعیت، استراتژی دولت ترامپ پیوند دادن قرارداد ناقص اسرائیل- فلسطین به اتحاد اعراب و اسرائیل برای بازدارندگی ایران ممکن است این دو هدف آمریکا را در خاورمیانه از بین ببرد و حتی ممکن است برای دوستان و همپیمانان ایالات‌متحده آمریکا نتیجه عکس داشته باشد.

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۶۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست ادعای موشک‌های فتوشاپی با حمله وعده صادق

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز- یکی از مؤلفه‌های هویت فرهنگی ملی در هر کشوری «غرور ملی» است. غرور ملی یک خصیصه فرهنگی مثبت و سازنده است، در مقابل این ویژگی فرهنگی عاقلانه، «غرور کاذب یا حس ناسیونالیستی» است که دلبستگی ملی افراد همراه با ارزیابی های صرفا احساسی و غیرعاقلانه است.

بیشتر بخوانید: دستاوردهای عملیات وعده صادق

مؤلفه های مختلفی در غرور ملی که دلبستگی ملی به همراه ارزیابی های انتقادی، عاقلانه و به دور از پیشداوری است، نقش دارند که یکی از آن ها «احساس اقتدار»، «توانایی جبران خسارت دشمنان به وطن» و «احساس مفید بودن خود و کشور در معادلات بین المللی» است.

جسارت های مختلف و غیرمستقیم رژیم اشغالگر قدس به ایران اسلامی در ترور دانشمندان هسته ای، حمله ویروس استاکس نت به انرژی هسته ای، هک پمپ بنزین ها، ترور شهید فخری زاده و عدم پاسخگویی آشکار، توأم با اقتدار و رخ نمایی قدرت نظامی ایران، باعث نوعی انتظار عمومی برای رویارویی مستقیم با اسرائیل شده بود.

با حمله مستقیم نظامی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، و با توجه به ظرفیت های قانونی ماده ۵۱ منشور ملل متحد، فرصت پاسخگویی مستقیم، کوبنده، خار کننده و چندین برابری برای ایران فراهم شد.

ایران با اعلام قبلی زمینه دفاع همه جانبه برای اسرائیل را فراهم کرد و فرصت کافی نیز برای سازمان ملل برای موضع گیری در مقابل رژیم متخاصم ایجاد کرد.

حمله نظامی مستقیم از خاک ایران به خاک رژیم اشغالگر با این بعد مسافت، شکست تمام سیستم های دفاعی و پدافندی اسرائیل، شکست اقدامات کشورهای خائن منطقه و کشورهای اروپایی و ناوهای جنگی آمریکا، به مردم جهان نشان داد که ادعای «موشک های فتوشاپی» شبکه های معاند، بازی رسانه ای بیش نبود و همه کشورهای استکباری با هم، نتوانستند از هیمنه پوشالی اسرائیل دفاع کنند.

این پیروزی منجر به بازسازی هویت فرهنگی ایران در سراسر جهان شد، حتی دشمنان و رسانه های فتوشاپی هم مجبور به اعتراف شدند، محبوبیت ایران و ایرانی برای مقابله با یک رژیم کودک کش که تا الان فقط ۳۱ هزار غیرنظامی را در فلسطین سلاخی کرده و بیدار کردن روحیه آزادی طلبی آزادگان جهان، همه و همه منجیر به تقویت «غرور ملی» شد.

غروری که می تواند زمینه ساز حس مشترک ملی-میهنی بین شهروندان ایرانی در سراسر جهان شود.

حال ما به لحاظ هویت فرهنگی و شخصیت بین المللی در موضعی کاملا متفاوت، تحسین برانگیز و شایسته تقدیر از سوی جهانیان قرار گرفتیم. نوع مواجهه ما با اسرائیل از حمله تلافی جویانه هم این پیام را به مردم جهان داد که ایرانی مسلمان مقتدر، حتی در جنگ هم رعایت اخلاق را می کند. نه مهدکودک میزند، نه مدرسه، نه بیمارستان، نه خانه های مسکونی، نه دکتر، نه پرستار، نه خبرنگار، نه زن باردار، نه کودک، بلکه مراکز حساس نظامی را با لایه های دفاعی چندگانه از هزاران کیلومتر دورتر می زند. اخلاق یکی از مایه‌های فرهنگی و هویت فرهنگی هست که باز هم ما نشان دادیم، حتی فرهنگ جنگیدن ما هم با شما متفاوت است.

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی*

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228555 برچسب‌ها اسرائیل

دیگر خبرها

  • شکست ادعای موشک‌های فتوشاپی با حمله وعده صادق
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • شکست بزرگ اسرائیل در آزمایش دفاعی ایران
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند